söndag 6 oktober 2013

Min hemmagjorda müsli

4 dl ekologiska havregryn
1 dl ekologisk riven kokos
1 dl quinoapuffar
1 dl hackade mandlar
1 dl solrosfrön
0, 5 dl linfrön
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma
4 msk agavesirap
2 msk smält kokosolja
2 msk vatten
Ev. 1 msk kokossocker
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll över vatten, sirap, kokosolja och blanda runt. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 175 grader i ca 20 min men rör om efter halva tiden och håll koll på müslin för den bränns lätt.
Låt svalna och häll sedan på kokossockret. Häll upp i en burk med lock.
Man kan variera müslismaker i oändlighet. Det går bra att lägga till hackad torkad frukt när müslin svalnat eller varför inte lite finhackad mörk choklad. Variera med olika nötter, frön,flingor och torkade bär/frukter.
Agavesirap går att byta ut till lönnsirap eller honung. Kryddorna kan varieras/bytas ut såklart. Sötningen gör man som man vill med givetvis, denna blir inte så söt. Man kan kan även testa byta ut vattnet mot äppeljuice.
Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar