måndag 21 oktober 2013

Pizzatime!

I helgen fick jag lite matinspo igen. Har gjort nyttig variant på pizzabotten förut och denna blev också superbra. Drt är ju inte alls som en pizza gjord på vetedeg men ett superduper alternativ när man vill ha en nyttigare variant. Jag hittade receptet på Sannas blogg (som råkar vara en gammal gymnasieparallelklassare).

Pizzabotten på blomkål, 1 st.
200 gram blomkål
1 msk krossade linfrön
1, 5 msk fiberhusk
2 äggvitor
Salt och kryddor om man vill (jag tog salt och torkad oregano)
Mixa blomkålen till fint smul eller riv på rivjärn. Pressa ur vätskan ur blomkålen genom att lägga smulet i en kökshandduk och sedan pressar ut vattnet.
Blanda blomkål och resterande ingredienser. Tryck ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 15-20 min tills botten är gyllenbrun.

Enkel tomatröra till 1 pizza

1/4 rödlök
Olivolja
Torkad basilika
0, 5-1 vitlöksklyfta
1/2 ask cocktailtomater
3-4 soltorkade tomater
Salt, peppar
Färsk basilika
Fräs finhackad lök tills den nästan är genomskinlig.  Fräs ned finhackad vitlök några minuter tillsammans med torkad basilika. Häll i hackade färska tomater och lite vatten.  Låt puttra ca 5-10 min. Häll i hackade soltorkade tomater och låt såsen svalna några min. Mixa såsen/röran med stavmixer.  Om röran är för fast så tillsätt lite vatten. Hacka färsk basilika och blanda ner i röran.

Pizzan

Bred på tomatröra på pizzabotten. Topoa med ost och annat gott. Jag tog buffelmozzarella som jag kramade vätskan ur först. Även finstrimlad rödlök och skivade cocktailtomater. När pizzan var gräddad, 225 grader i ca 10 min, la jag på prosciutto och massa ruccola.
Mums!!!
Ogräddad blomkålsbotten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar