lördag 27 juli 2013

Browniefudgecheesecake

Det här är syndigare än syndigast. Jag tror inte på att leva 100% strikt. De som klarar det, grattis och good for you. Jag har svårt att se att jag aldrig mer skulle äta en god bulle eller t ex denna härliga kaka som är to die for. Äter man bra mat, rör på sig och allt det där så kan man gott äta en bit browniefudgecheesecake någon gång. Jag brukar själv försöka fråga mig en extra gång om jag verkligen vill äta det här? Är det värt det? Jag älskar fika men allt fika är inte gott. Jag äter helst schysst kondisfika eller hembakat. Visst, ibland slinker det ner en transfett/enummerkaka eller flera men oftast väljer jag något jag verkligen är sugen på.
Jag har slutat använda ordet "unna mig". Jag behöver inte unna mig. Jag äter vad jag vill, om jag vill.
Idag är jag sugen på godis och då vill jag äta det. Inte för att jag är värd godis för det är jag inte. Jag är inte värd någon mat, godis eller fika. Jag äter det av fri vilja. För att jag är sugen och just i denna stund tycker att det är värt att ge efter suget, njuta av vad jag äter och försöka att inte ha dåligt samvete. Ja, "försöka" för dåligt samvete får jag ändå ibland när jag ätit saker som inte är "så nyttiga". Men då försöker jag tänka att gjort är gjort och jag valde att äta det. Ny dag imorgon, bättre lycka då. Bättre mat, träna, må bra. Här kommer iaf den syndigaste och godaste chokladkakan jag vet just nu.. Unna er inte utan ÄÄÄÄT!

Browniefudgecheesecake
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garnering
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde. 
Min notering: Jag gräddade i 25 min. Jag tog naturella cashewnötter som jag saltade med havssalt. Pecannötter är lite godare men båda funkar. 


Min version med pecannötter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar