tisdag 23 juli 2013

Sega proteinbars

Har länge velat testa att göra egna proteinbars. Detta recept hittade jag på en av mina favoritbloggar Smaljeansen. Kommer nog experimentera lite med såna här bars, man kan ju ha i lite av varje. Jättebra mellanmål och enkelt att ta med. Funkar som nyttigt fikaalternativ också!

1 dl proteinpulver med vaniljsmak
2 msk agavesirap
1/2 banan (40g)
1 dl kokosflingor (30g)
1 dl sötmandel
1 dl havregryn (30g)
2 äggvitor
3 msk torkade tranbär
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver

Mosa bananen. Blanda alla ingredienser noga. Smeta ut till en fyrkantig kaka på c:a 1/2 plåt (papper under). Grädda i 175 grader c:a 20-25 minuter (så länge det går utan att det bränns, ju längre desto godare!) Dela i 8 delar, låt svalna. Förvara i frysen - de är ätbara direkt därifrån!

1 bar = 140 kcal, 20% protein, 35% kolhydrater, 45% fett

UPDATE: Sega blev de inte direkt. Lite torra. Hade i mina 25 min men fick lägga på lite folie de sista 8 min då kakan började se gyllenbrun ut. Funkar dock helt ok som ett mellanmål.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar