tisdag 23 juli 2013

Fröknäcke

Så himla gott och bara nyttigt! Hittade ursprungsreceptet på Marias härliga hälsoblogg (en ny favorit). Kolla in där, ni hittar massor med enkla, nyttiga och snabba recept. Jag ändrade lite i receptet.

Ca 10 bitar

2 dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön (jag tog hälften svarta, hälften ljusa)
½ dl chiafrön
½ dl pumpafrön
2,5 dl vatten¨
Havssalt

Blanda alla frön i en bunke med vattnet. Låt stå i ca 30 min tills smeten blir klibbig och fast.
Bred ut tunt på bakplåtspapper. Strö på lite havssalt.
Grädda i 180 grader i ca 30-35 min tills knäcket är gyllenbrunt. Skär i bitar när du tar ut knäcket ur ugnen.
Förvara torrt och lufttätt. Håller i flera veckor.

Gott med bara smör och ost. Ett nyttigare alternativ är hummus eller avokadoröra (mosa avokado+lite kvarg+lime+salt och vitpeppar).

Har några bitar kvar! Lucky me!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar