söndag 28 juli 2013

RAW chokladbollar

De här RAW-bollarna är så goda. Alla som ätit dem har tyckt att de är supersmarriga. Jag brukar titta på innehållet i olika RAW-bars som finns ute i affärerna och försöka kopiera. Har inget exakt recept just nu utan försöker komma ihåg på ett ungefär.
Dessa bollar är riktigt smarriga och perfekta på eftermiddagen när man behöver en liten energikick!

Johannas RAW chokladbollar, ca 8 st

1,5-2 dl cashewnötter
1,5-2 dl ekologiska russin
2-3 tsk RAW kakaopulver (går bra med vanlig kakao)
Ev. lite kallt vatten
Ekologisk riven kokos/hackade nötter/gojibär eller annat att rulla i

Mixa först nötter och russin tills det blir finhackat. Häll i kakao och mixa en stund till tills smeten nästan klumpar ihop sig (smaka av om du vill ha kraftigare kakaosmak). Verkar smeten lite torr så har jag ibland i 1-2 tsk kallt vatten och mixar igen. Sedan är det bara att rulla små bollar och rulla dem i kokos eller annan valfri "topping". Förvara i kylskåp. Håller minst en vecka i kylskåp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar