torsdag 8 augusti 2013

Brownies med twist

Har länge velat prova dessa brownies med en ganska speciell och ovanlig brownieingrediens och det finns en mängd olika recept på nätet. Kan du gissa vilken den hemliga ingrediensen är?
Jag testade ett amerikanskt veganrecept i måndags men resultatet blev sådär. Svårt ibland när man räknar om ett recept. Måndagsomgången blev torra och smuliga i kanterna men kladdiga och tryffelaktiga i mittendelen. Rätt goda efter att de legat i kylen över natten.
Jag har funderat lite på detta recept och ikväll var det dags för andra experimentet! Resultatet blev bättre tycker jag, dock lite smuliga fortfarande, kanske skulle man lägga till ett ägg?God smak iaf och pekannöten är pricken över i:et. Jag har lite idéer ang. detta recept så jag ska försöka modifiera det en gång till. Tills dess får ni receptet.

Magic brownies, 10 st 

1 burk svarta bönor (ca 3,5 dl)
1 ägg
2 msk linfrön (kan uteslutas om man vill ha mindre "tuggmotstånd")
3 msk kokosolja
1 dl raw kakao (går bra med vanlig också)
1/4 tsk havssalt
1 tsk vaniljarom
1 msk agavesirap
1 dl kokossocker eller annan sötning (jag tog sötningsmedel "Sötströ" från Ica)
1 tsk bakpulver
Ev.10 st pekannötter till garnering

Häll av bönorna och skölj i kallt vatten. Blanda alla ingredienser i matberedare till en slät smet. (Smeten smakar gott tro det eller ej). Lägg 10 st muffinsformar i en muffinsplåt. Har du inte muffinsplåt så ta dubbla pappersformar. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 20 min i 180 grader. Förvara gärna i kylen, blir godast om de får stå över natten.

Näringsinnehåll om man använder sötningsmedel och en pekannöt per brownie:

ca 95 kcal
6,1 gr fett
3,5 gr protein
5,6 gr kolhydrater

Magiska bönor

Smeten smakar yum yum!

Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar