En supersmarrig nudelsallad som jag haft cravings för av och till denna sommar.
2 port.
Glasnudlar eller risnudlar för 2 pers.
1 röd paprika
1 bit gurka
2 små eller 1 stor tomat
Ev. Andra grönsaker om man vill t ex salladslök, sugarsnaps
Färsk koriander, ca en halv kruka
1 röd paprika
1 bit gurka
2 små eller 1 stor tomat
Ev. Andra grönsaker om man vill t ex salladslök, sugarsnaps
Färsk koriander, ca en halv kruka
Dressing:
1-2 lime
Fisksås
Råsocker
Sambal oelek
Tillbehör: grillad kyckling/kycklingspett/räkor/fläskkarré/biff lr vad man nu vill
Sätt ugen på 250 grader grill.
Lägg paprikan på bakplåtspapper och hlgt upp i ugnen. Grilla ca 5 min och vänd om och grilla 5 min tills skinnet börjar spricka och svartna lite. Lägg paprikan i kallt vatten en stund.
Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten och skär av så de blir ca 5 cm långa. Lägg i en stor skål.
Skär gurkan på längden i två halvor och kärna ur. Hacka sedan ca 0, 5 cm tjocka halvmånar.
Ta av skinnet på paprikan, kärna ur och strimla.
Skär av skinnet på tomaterna försiktigt om du vill. Skär tomaten i klyftor och kärna ur.
Hacka koriandern grovt.
Blanda ner tomater, gurka, paprika och koriander i skålen med nudlarna. Ha i fler grönsaker om du vill.
Blanda ihop dressingen, smaka av och häll på nudlarna. Rör om.
Servera med t ex tunt skivad fläskkarré eller kyckling kryddad med curry, färsk ingefära och salt.
Obs! Jättegott som picnickmat men ha dressingen i en burk vid sidan om och häll på kort innan servering. Limen i dressingen gör att gurkan tappar sin krispighet om salladen "marineras" länge.
Lite salladslök i hade varit gott |
En stycke grillad paprika |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar